Tervetuloa lukemaan blogia!

Tällä sivulla on lyhyt esittely minusta, nuoresta vihreästä miehestä, tämän blogin kirjoittajasta.

Olen 23-vuotias oululainen luokanopettajaopiskelija sekä järjestöaktiivi. Olen aina ollut kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista. Luottamustoimia ja järjestöhommia minulle onkin kertynyt aikamoinen kasa. Yleensä jaksan uskoa, että kaikki se puurtaminen, kiire ja stressi, minkä järjestötoiminta ja muu yhteiskunnallinen vaikuttaminen tuo mukanaan, johtaa johonkin. Ehkä toisilla ihmisillä on mukavampaa, opiskelu on vähän helpompaa ja miksei elämä konaisuutenakin laadukkaampaa. Toisten puolesta sitä jaksaa puurtaa.

Opiskelen, kuten jo varmaan kävi ilmi, Oulun yliopistossa ja juuri Oulun yliopiston hallintoon olen kaikista pahiten sotkeutunut. Oulun yliopistosta ja sen kehittäminen on yksi keskeisimmistä kiinnostuksen kohteistani. Huomaankin monesti ajattelevani, mitä kaikkea yliopistossa voisi tehdä paremmin. Itseasiassa välillä tuntuu, että yliopistosta on tullut minulle tietyllä tavalla intohimon kohde: jotain sellaista, johon haluan sitoutua. Ehkä jään yliopiston perukoille pikkuvirkamieheksi isona, tutkijaksi asti minusta tuskin on.

Yliopisto jo pelkästään ajatuksena lämmittää mieltäni. Minulle yliopisto on yhteisö, jonka tehtävä on lisätä sekä jakaa tietoa ja ymmärrystä; yhteisö, joka on luova, suvaitseva ja erillaisuutta arvostava. Mikä voisi olla hienompaa?

Todellisuus on tietysti karumpi, eikä tulevaisuus sen paremmin paljon lupaa. Yhteisöllisyys ja luovuus ovat meneillään olevien korkeakoulujärjestelmän uudistuksien melskeessa monesti unohtuneet, ja toisaalta tulosvastuu on pysynyt sitäkin paremmin mielessä. Tämä on aihe, josta tulen varmasti kirjoittamaan vielä monta kertaa. Oulun yliopistossa minulla on tällä hetkellä kaksi luottamustomea. Olen Yliopiston hallituksen sekä Kasvatustieteiden ja opettajankoulutuksen yksikkön yksikköneuvoston jäsen.

Tässä blogissa kirjoitan paljon korkeakoulupolitiikasta ja muista yhteiskunnallisista asioista. Toisaalta en ole aiheitani sen kummemmin rajannut, eli jos päähäni putkahtaa jotain muuta mielenkiintoista, saatatte päästä lukemaan myös esimerkiksi leffoista, kirjoista tai musiikista.

Antoisia lukuhetkiä

Oskari Huusko
nuori vihreä mies

Mainokset

2 vastausta so far »

 1. 1

  Veikkojuhani said,

  Kerropa mielipiteesi maamme hallituksesta ja vihreiden osallisuudesta siihen. Eihän se ihan suoraan kunnallisvaaleihin liity, mutta mielipide kiinnostaa.

 2. 2

  Pahoittelen, että vastaus on viipynyt tosi pitkään. Tosin blogistahan näkee, että ei täälläkään paljon ole tapahtunut.

  Pyrin olemaan tiivis. Moni asia on mennyt(veroratkaisu on aika laimea, metsien suojelupaketti ei ollut hirveän hyvä, yliopistolain uudistuksessa on pahojakin vikoja ja niin edelleen) ja jotkut asiat ovat taas menneet paremmin(Yliopistolain uudistus olisi voinut olla pahempikin, samoin veroratkaisu, opiskelijoiden asemaa on helpotettu ja niin edelleen). Kokonaisuutena tulos on aikalailla plus miinus nolla.

  Vaalikauden tärkeinpiä päätöksiä ovat kuitenkin ilmastostrategia ja sosiaaliturvauudistus. Näissä se loppujen lopuksi ratkaistaa…


Comment RSS · TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: